top of page

Personas Internationaal - BugabooToen een kinderwagen van Bugaboo figureerde in een aflevering van Sex and the City kwam in één klap de Verenigde Staten erbij als grote afzetmarkt voor het in Amsterdam gevestigde Bugaboo. Inmiddels gaan de kinderwagens de hele wereld over, letterlijk. Hoe zorg je nou als marketing team in Amsterdam dat je voldoende gevoel ontwikkelt met zowel Aziatische, Europese en Amerikaanse consumenten?

Voor Bugaboo ontwikkelden we vier persona’s die internationaal worden ingezet. Ze gelden in iedere markt, ook al komen ze in verschillende mate voor. Deze internationale persona’s zorgen voor gemeenschappelijke taal over klanten door de hele organisatie. Per kernland zijn de persona’s lokaal vertaald, met namen en gezichten die aansluiten bij die specifieke markt. En een lokale verdieping per land van bijvoorbeeld magazines die ze lezen. Maar de persona’s hebben over alle landen heen vergelijkbare behoeften en gedrag als het over de orientatie en aankoop van kinderwagens gaat.

Bijna twintig jaar na de ‘salesboost’ die het optreden in Sex and the City veroorzaakte, kan Bugaboo weer flink groeien. Ditmaal volledig op eigen kracht. Doordat het de markten in de vijftig landen waarin het merk actief is inmiddels net zo goed kent als de vertrouwde Nederlandse markt.コメント


bottom of page