top of page

Persona Voorbeelden Nederland

Persona voorbeelden van Nederlandse bedrijven als PLUS supermarkten en Dura Vermeer vind je hier. En inspirerende voorbeelden om persona's te verbeelden zoals een poster, persona story, film, persona paspoort, live acteurs en trainingen. 

Voorbeeld Persona PLUS  

Voorbeeld Persona B2C PLUS-min.png

Voorbeeld Persona Dura Vermeer 

Voorbeeld Persona Staatsloterij

Voorbeeld Persona STL.png

Voorbeeld Persona Knab

Voorbeeld Persona Knab.jpg

Voorbeeld Persona Noordhoff Uitgevers

Voorbeeld Persona Noordhoff.png

Voorbeeld Persona Technische Unie

Voorbeeld Persona TU.png

Persona Voorbeelden Communicatie

Voorbeeld Persona Poster 

Voorbeeld Buyer Persona B2C

Voorbeeld Persona Acteurs / Persona Film

Voorbeeld Persona Acteur

Voorbeeld Persona Story 

Voorbeeld Persona Story IenM-min.png

Voorbeeld Persona Waaier

Voorbeeld Buyer Persona B2B

Voorbeeld Persona Paspoort 

Persona paspoort PostNL-min.JPG

Voorbeeld Persona: Sabine

Wat doe ik?

Ik help de marketing en sales medewerkers van de Staatsloterij om spelvormen en acties te bedenken die mij specifiek aanspreken. Maar ik ben niet alleen, zo doen ze dat ook voor mijn mede-persona's. We spelen allen mee met loterijen, maar ieder op zijn/haar eigen manier. Sinds ik er ben komen goede ideeën makkelijker los. Soms bedenken ze wat voor mij en dan blijkt een ander dat ook interessant te vinden. Twee vliegen in één klap, noemen ze dat!​

​Waarom ben ik tot leven gebracht?

Voordat ik Sabine heette, werd over mij gepraat in abstracte termen als 'affiniteit' en 'veiligheid' als onderdeel van het needscope model. De mensen van de Staatsloterij wilden me meer als persoon leren kennen.

​Hoe is op mij gereageerd?

De eerste keer dat mensen mij zagen bij de Staatsloterij was via een filmpje bij mij thuis en op een poster. Van alle persona's sta ik waarschijnlijk het meest af van de medewerkers van de Staatsloterij. Dat sloeg om tijdens een trainingsdag. Ze moesten in mijn schoenen gaan staan en campagnes verzinnen waar ik warm van word (en natuurlijk ook voor mijn mede-persona's). Ze werden gedwongen heel specifiek keuzes maken en dat leidde tot ideeën waar nog nooit eerder aan gedacht was. Sindsdien hebben de mensen van de Staatsloterij en ik elkaar in het hart gesloten.

​Hoe zie ik de toekomst?

Ik zie erg uit naar een volgende ontmoeting. Als we bijvoorbeeld met een groep Sabines worden uitgenodigd hun ideeën te beoordelen. Ik heb wel een idee: een lot waarmee je gegarandeerd een miljoen wint, dat lijkt me wel wat... Haha!

Voorbeeld persona Staatsloterij marketing

Zelf een persona maken?

Ga alvast zelf aan de slag met het persona template inclusief voorbeelden!

bottom of page