top of page

Personas Docenten - Noordhoff Uitgevers


Ken je em nog? Die docent die je altijd weer wist te verrassen door een eigen creatieve invulling van de les? En degene die routinematig de lesstof behandelde, het boek nauwgezet volgend? Bij Noordhoff Uitgevers noemen ze de eerste ‘een Jerry’ en de tweede ‘een Wim’. Een Jerry of Wim kan trouwens prima een vrouwelijke docent zijn. De vier persona’s zijn gemaakt rondom de behoefte en gedrag van een type docent als het gaat om lesgeven.

Hoe maak je nu één lesmethode waar zowel Jerry als Wim mee uit de voeten kan? Bij Noordhoff Uitgevers doen ze het. Op basis van de persona’s worden verschillende modules ontwikkeld rondom een lesmethode. Zo kan Jerry online putten uit heel veel video’s en werkvormen voor in de les. En kan hij zijn eigen materiaal delen. Wim kan nog steeds aan de slag met de oude, vertrouwde methodieken.

Zo worden alle docenten, die toch al zo in tijdsklem zitten, op maat bediend en maximaal ondersteund in hun manier van lesgeven. Zo blijft Noordhoff Uitgevers de nummer één in de markt.


Comments


bottom of page